FeelZen / Fit&Zen

Verbindingsstraat 43 - 9240 Zele     - GSM :  0499 24 86 48

FeelZen / Fit&Zen

Verbindingsstraat 43 - 9240 Zele     - GSM :  0499 24 86 48

Personal Trainer

Personal Trainer

Een Personal Trainer is iemand die mensen persoonlijk begeleidt op het gebied van training, voeding, rust en mindset. Een Personal Trainer zal je leren wat een goede manier is om te trainen, welke voeding je zou moeten eten in combinatie met de juiste hoeveelheid rust.

Waarom een personal trainer? De gedachten dat een personal trainer alleen voor mensen met veel geld is, is allang achterhaald. Nog steeds komen er personal trainers bij en groeit de vraag naar coaches die mensen individueel kunnen begeleiden. Zie een personal trainer als iemand die je helpt jouw doelstellingen te behalen. Net als een arts iemand beter maakt, een fysiotherapeut je van je klachten af helpt, zo zorgt een personal trainer ervoor dat je conditie verbeterd, je vetweefsel verliest en dat je strakker wordt.

5 redenen voor een personal trainer :

#1 Een goede personal trainer heeft kennis en ervaring

Helaas is het geven van personal training geen beschermd beroep, zoals fysiotherapie, of lesgeven dat wel is. Doordat het geven van personal training nietKennis van zaken beschermt is houdt dat in dat iedereen zich ‘personal trainer’ kan noemen. Hiermee wordt het veel lastiger om de goede van de slechte trainers te onderscheiden. Aan de andere kant, goede trainers blijven groeien en slechte trainers niet. 

#2 Het lukt je zelf niet

Hoewel personal training geen ‘laatste redmiddel’ is kan het zijn dat het je zelf niet lukt om jouw doelstellingen te bereiken. Hoe belangrijk vind je het om jezelf fitter en energieker te voelen? Wat zou het voor je betekenen als je kilo’s zou afvallen? Heb je weinig tijd, weet je niet wat je doet of dat goed is en wil je resultaat? Dan is het trainen met een personal coach echt aan te raden. Niks is zo frustrerend als iets niet lukt, ondanks alle pogingen die je ondernomen hebt.

#3 Je zoekt grenzen op

Een goede personal trainer weet een balans te vinden tussen wat je nu kan en waar je naartoe moet. Het is niet zo dat dit vanzelf gaat. Je zult de grens op moeten zoeken om resultaat te behalen. Altijd trainen op het niveau wat je kan, zorgt niet voor vooruitgang. Dat is de reden waarom het trainen in de sportschool op een gegeven moment gaat vervelen. Door de intensiteit van de oefeningen op elkaar af te stemmen, verleg je grenzen (wissel zware oefeningen af met wat makkelijkere oefeningen). Het lichaam raakt na verloop van tijd gewend aan de intensiteit en kan daardoor steeds iets meer aan. Train je alleen, dan zou je denken, ‘ik vind het nu wel genoeg’ en zou je stoppen. Precies, personal training is samen de grens op zoeken en af en toe er net even overheen gaan. Achteraf denk je, ‘toch best lekker’.

#4 Geen vaste fitnessroutine

Een van mijn ‘pijlers tot succes’ is variatie in training. Dit wordt soms nog wel eens onderschat. Bij variatie bedoel ik niet dat je na de eerste training geen squat en lunges meer mag maken, maar wel dat je trainingen verschillend zijn. Dat je het lichaam verschillende bewegingen leert maken, en je training op een andere manier inricht. 

# 5 Je wilt resultaat

Je kan verschillende redenen hebben om met een personal trainer te trainen. Toch doe je het uiteindelijk voor één ding: resultaat. Of dit nu gaat om afvallen, in vorm te blijven, op een veilige manier van je blessures af te komen, beter in je vel te zitten, of fitter worden. De reden dat een personal trainer je daarbij kan helpen is eenvoudig het zorgt voor resultaat.

De Westerse wereld zit te stil en beweegt te weinig!

Dit is zeer schadelijk voor de gezondheid dit uit zich vooral in stemmingswisselingen, overgewicht & ziekteverzuim.

Sport is goed voor lichaam & geest

Pilates

De principes van de Pilatesmethode is dat het lichaam heel bewust vanuit de geest wordt getraind.

- Concentreer op de correcte bewegingen 

- Een unieke drie-eenheid van gebalanceerd body, mind en spirit

- Meesterschap over de geest voor de complete controle over het lichaam

- Correcte ademhaling

- Precisie

- het is bedacht om de spieren en ligamenten te stretchen en verlengen zodat  je lichaam soepel is.

Pilates

Start to run - beginnen met lopen.

Iedereen kan beginnen met een start to run, alleen is het belangrijk dat er goed trainingsschema is en je over een goede basis beschikt.

Begin met lopen! Hou je lichaam fit en beweeg voldoende. Met loopschema's kan je langzaam opbouwen en langere afstanden afleggen.

De boodschap is: JUST START TO RUN!

Start to run

bootcamp

Bootcamp

Een bootcamp is een spierversterkende trainingmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding. Het doel is om de kracht en uithouding te verbeteren door intense groeptrainingen gedurende de periode van een uur.

 

Neem vrijblijvend contact via onderstaand formulier of

Peter : 0499/ 24 86 48